Migrarea unui site WordPress de pe un domeniu pe altul

Migrarea unui site WordPress de pe un domeniu pe altul poate fi o sarcină intimidantă la prima vedere, dar cu un plan bine pus la punct și câțiva pași simpli, procesul poate fi ușor și fără probleme. Acest tutorial îți va arăta exact cum să îți transporți site-ul WordPress de pe un domeniu pe altul în doar câțiva pași simpli.

Pasul 1: Backup-ul site-ului

Primul și cel mai important pas înainte de a migra un site WordPress este să faci un backup complet al site-ului și a bazei de date. Poți folosi un plugin de backup cum ar fi UpdraftPlus sau BackupBuddy, sau poți face backup manual prin intermediul cPanel-ului sau al panoului de control al gazdei tale de web.

Pasul 2: Descărcarea fișierelor WordPress

Conectează-te la gazda web folosind un client FTP (cum ar fi FileZilla) sau gestionează fișierele prin intermediul cPanel-ului. Descarcă toate fișierele de pe serverul web pe computerul tău local. Asigură-te că ai acces la fișierele WordPress și că sunt complet descărcate înainte de a trece la următorul pas.

Din acest fișier avem nevoie doar de folderul „wp-content”, pe care îl descărcăm.

Pasul 3: Exportarea bazei de date

Accesează phpMyAdmin din cPanel-ul tău sau folosește orice alt instrument oferit de gazda ta web pentru a exporta baza de date MySQL a site-ului tău WordPress. Alege baza de date corespunzătoare site-ului și exportă-o în format SQL. Descarcă fișierul SQL generat pe computerul tău local.

Pasul 4: Instalăm WordPress pe noul domeniu.

Pasul 5: Crearea bazei de date pe noul domeniu

Conectează-te la panoul de control al noii tale gazde web și creează o bază de date MySQL nouă. Asigură-te că ai creat un utilizator pentru această bază de date și că i-ai atribuit toate privilegiile necesare.

Pasul 6: Importarea bazei de date

Accesează phpMyAdmin pe noua gazdă web și importă fișierul SQL pe care l-ai exportat în pasul anterior. Asigură-te că baza de date este corect importată și că nu există erori.

Pasul 7: Editarea fișierului wp-config.php

Deschide fișierul wp-config.php din directorul rădăcină al fișierelor WordPress pe care le-ai descărcat mai devreme. Editează detaliile bazei de date pentru a se potrivi cu noile informații ale bazei de date pe care tocmai le-ai creat. Aceste informații includ numele bazei de date, numele utilizatorului și parola.

Modificăm prefixul tabelei pentru a corespunde cu baza de date a noului site.

Pasul 8: Încărcarea fișierelor pe noul domeniu

Conectează-te la noul tău domeniu folosind un client FTP și încarcă toate fișierele WordPress pe serverul web al noii tale gazde. Asigură-te că toate fișierele sunt încărcate cu succes și că nu există erori.

Pasul 9: Actualizarea permalinks-urilor și a fișierului .htaccess

Accesează panoul de administrare WordPress al noului tău site și navighează la Setări -> Permalink-uri. Apasă pe butonul „Salvează modificările” pentru a actualiza structura permalinks-urilor. De asemenea, verifică fișierul .htaccess și asigură-te că este actualizat corespunzător.

Din baza de date căutăm fișierul wp_options si modificăm linkurile noului site.

Pasul 10: Testarea site-ului

Accesează noul domeniu pentru a te asigura că site-ul WordPress a fost migrat cu succes. Navighează prin diferite pagini și verifică dacă totul funcționează corect. De asemenea, asigură-te că funcționează baza de date și că nu există erori la accesarea paginilor sau articolelor.

Felicitări! Ai migrat cu succes site-ul WordPress de pe un domeniu pe altul folosind acest ghid pas cu pas. Acum poți continua să lucrezi la site-ul tău pe noul domeniu fără nici o problemă. Asigură-te să verifici periodic site-ul pentru a te asigura că totul funcționează corect și că nu există erori sau probleme.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top